El director d’Slow Food proposa crear un grup de consum responsable a les comarques

Publicado en Noticias
0

Carlo Petrini, director de l’associació d’àmbit mundial ‘Slow Food’, va visitar fa uns dies el projecte ‘Microvinya’, nascut de la mà de Juan Cascant i el Celler La Muntanya en Muro. Petrini va manifestar el seu interès per crear un grup ‘Slow Food’ a les nostres comarques, per tal de fomentar el consum d’aliments responsable.

El projecte ‘Slow Food‘ conjuga a la perfecció amb el que significa el projecte ‘Microvinya‘: Aprofitar el rendiment de les nostres terres per aconseguir i oferir un producte d’una molt elevada qualitat i així inserir-lo en la nostra dieta habitual. Pot ser per aquest motiu, Carlo Petrini, president internacional d’Slow Food, va aprofitar la seua visita a Muro per proposar la formació d’un grup a les nostres comarques. Al temps que tastava l’últim vi de la producció a xicoteta escala, el ‘Paquito el Xocolatero‘, i elogiava el producte aconseguit. Juan Cascant, responsable del Celler La Muntanya i dels vins de ‘Microvinya’ va arreplegar la proposta amb molt d’interès, ja pensant llocs per poder ubicar-la i desenvolupar-la. El propi Cascant, ha llençat la proposta a totes aquelles persones interessades, informant que en a curt termini seran convocades per a afermar el projecte.

Al País Valencià, el projecte Slow Food ja està present a laMarina Alta i a València capital. D’aconseguir consolidar la proposta, aquesta seria la tercera a tot el territori valencià. De fet, ja trobem una iniciativa similar situada a Alcoi. Es tracta del projecte ‘El Menjador‘, una associació gastronòmica que potencia el consum responsable d’aliments de qualitat, mitjançant una xarxa agroecològica que proposa la unió entre productors i consumidors per obtindre productes locals, ecològics i de temporada a un preu just.

Carlo Petrini fins i tot va prometre una segona visita a les nostres terres si finalment Slow Food comença a rodar per ací. Amb l’objectiu de visitar de nou el Celler La Muntanya i, a banda de provar el seu vi blanc, assentar les bases d’una futura col·laboració dins del seu moviment.

 

Manifest ‘Slow Food’

SLOW FOOD MOVIMENT INTERNACIONAL PER A LA TUTELA I EL DRET AL PLAER

Aquest nostre segle, que ha nascut i crescut sota el signe de la civilització industrial, ha inventat primer la màquina i després l’ha transformat en el seu propi model de vida.

La velocitat ens ha encadenat, tots som presa del mateix virus: la «Fast-Life», que commociona els nostres hàbits, envaeix les nostres llars, i ens obliga a nodrir-nos amb el «Fast-Food».

No obstant açò, l’homo sapiens ha de recuperar la seua saviesa i alliberar-se de la velocitat que ho pot reduir a una espècie en vies d’extinció.

Per tant, contra la bogeria universal de la «Fast-Life», es fa necessari defensar el tranquil plaer material.

Contràriament a aquells, que són els més, que confonen l’eficiència amb el frenesí, proposem com a vacuna una adequada porció de plaers sensuals assegurats, subministrats de tal manera que proporcionen un gaudi lent i perllongat.

Comencem des de la taula amb el «Slow-Food», contra el aplanamiento produït pel «Fast-Food», i redescobrim la riquesa i les aromes de la cuina local.

Si la «Fast-Life», en nom de la productivitat, ha modificat la nostra vida i amenaça l’ambient i el paisatge, «Slow-Food» és avui la resposta d’avantguarda.

I ací està, en el desenvolupament del gust i no en el seu empobriment, la vertadera cultura, és ací on pot començar el progrés amb un intercanvi internacional en la història, en els coneixements i projectes.

«Slow-Food» assegura un avenir millor.

«Slow-Food» és una idea que necessita de molts sostenidors qualificats, perquè aquesta manera (lenta) es convertisca en un moviment internacional, del qual el caragol és el seu símbol.

Fuente Aramultimédia

Deja tu comentario con

Los comentarios están cerrados.