Presentación de Slow Food en Muro d’Alcoi

Publicado en Noticias
0

Dentro de las V Jornadas por la Sostenibilidad en Muro de Alcoi, el convivium Valencia presento el movimiento Slow food acabando esta con un taller de los sentidos sobre el, vino a cargo de la enóloga María José Salvador

Ahir a Muro de l’Alcoi va tenir lloc dins de les V Jornades per a la Sostenibilitat la xerrada sobre el Moviment Slow Food i seguidament un Laboratori del Gust que vessava sobre Els Sentits del Vi. Cal destacar la participació de la gent ja que va ser nombrosa i també la interacció i l’interés de diferents productors, cooperatives i agricultors, com ara: El Celler La Muntanya, La Pericana de Muro, SOCAPMA i productors i agricultors com Jose Antonio Benavente Gonzàlez (jardiner i agricultor) i David i Maria (productos de cervessa ecològica).

El moviment Slow Food es dedica a protegir els aliments de qualitat i els mètodes de cultiu i de transformació, tradicionals i sostenibles, i també a la defensa de la biodiversitat de les varietats cultivades i silvestres. Slow Food creu que l’únic tipus d’agricultura que ofereix perspectives vàlides de desenvolupament, sobretot en les regions més pobres del planeta, és el basat en la saviesa i els coneixements de les comunitats locals que viuen en harmonia amb l’ecosistema que els rodeja. Defensa les diferències culturals territorials i regionals, íntimament lligades a la nostra herència alimentària, i revaloritza la història i la cultura de cada grup social, perquè puguen existir xarxes d’intercanvi recíproc equilibrades.

Devem recordar que menjar és un acte agrícola, els consumidors informats de l’impacte de les seues decisions en les lògiques de producció alimentària i en les vides dels productors es converteixen en coproductors i per a ells els aliments de qualitat han de ser bons, nets i justos. Bo perquè ha de ser saborós, saludable, fresc, capaç d’estimular i satisfer els sentits dels consumidors. El concepte de Net és el resultat d’una producció que no fa malbé els recursos de la terra, els ecosistemes i l’entorn, sense posar en perill la salut. I serà Just quan es tracta d’una producció respectuosa amb la justícia social, és a dir, que proporciona una retribució i unes condicions de treball dignes en totes les etapes del procés, des del productor fins al consumidor.

Josep Marco Sansano, secretari nacional de Slow Food i President del Convivium València va ser la persona encarregada d’impartir la xerrada principal. Maria José Salvador, experta en cultura del vi, va ser l’encarregada d’impartir el Laboratori del Gust.

Devem implicar-nos més en consumir productes nostres, i si són ecològics millor, estarem així alimentant els nostres fills i el nostre futur d’una manera sana, respectuosa en el medi ambient i amb la dignitat dels agricultors. L’administració central, autonòmica i local ha d’implicar-se i ha de posar en valor, primer els nostres productes i després els productes foranis. Per a més informació: www.slowfood.es

Recordar que el proper divendres 27 de març a les 20h al Centre Cultural de la Vila hi tindrà lloc la xerrada d’Astronomia a càrrec d’Enric Marco Soler, professor del Departament d’Astronomia i Astrofísica de la Univ de València i, a partir de les 21.30h al Club de Tenis Muro, farem una Observació Nocturna del Cel, amb la col·laboració de l’Agrupació Astronòmica de La Safor, i de Muro (Pleyades). L’Ajuntament posarà refrescs i aiguasal, cadascú es durà l’entrepà.

Us esperem!

Oficina de Medi Ambient de Muro

Deja tu comentario con

Los comentarios están cerrados.